L'escola

Untitled design
L’Aula de Música de Vilassar de Mar va ser creada per encàrrec de l’Ajuntament a la Lali Vinaixa el 1994, la qual va contactar per  iniciar el  projecte amb d’altres persones del poble relacionades amb el món de la música: Teresa de la Torre, Conxita Romaguera, Eva Vinaixa i Meritxell Vinaixa. Va iniciar les seves activitats formatives el gener de 1995.
L’Aula de Música és una entitat amb conveni amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar des de la seva creació.

L’Aula de Música està associada des del 1996 a l’ACEM, Associació Catalana d’Escoles de Música.
La nostra escola és un centre de formació musical que ofereix la possibilitat d’introduir-se i progressar en l’aprenentatge de la música. Les seves activitats i el seu disseny curricular estan pensats per a infants, joves i adults, oferint cursos i activitats d’interès per a totes les edats i capacitats. L’oferta formativa és àmplia, destinada a persones que desitgin formar-se en l’aprenentatge musical no professional i també ofereix un marc per a poder preparar els alumnes que desitgin accedir al Conservatori.

QUÈ FEM? Posem tots els recursos tècnics i humans per a facilitar que les persones aprenguin a tocar un instrument, a cantar, a fer moviment expressiu… en un entorn obert que facilita el creixement personal i l’expressió artística.

COM HO FEM? Amb l’aprenentatge a través del joc, el gaudi, el benestar, el diàleg, la comunicació… i tot amb una pedagogia i una actitud motivadores!

AMB QUINA FINALITAT? La d’oferir un espai on els nostres alumnes i les seves famílies puguin aprendre a expressar-se musicalment, a gaudir fent música en equip i a desenvolupar les habilitats de la intel·ligència musical, tant tècniques com emocionals i relacionals.

A l’Aula de Música de Vilassar de Mar ens agrada construir un clima educatiu que faciliti la comunicació, el creixement, el benestar, el diàleg, la convivència, la motivació vers l’aprenentatge, la responsabilitat, la consciència individual i d’equip, el respecte, la solidaritat, la sensibilitat i la superació.

Infants, joves i adults “fan música” com a activitat extraordinària, des del lleure  o amb perspectives professionals, per tal d’accedir a una disciplina artística que és font de satisfacció, desvetlla la sensibilitat i ajuda a descobrir i desenvolupar les pròpies capacitats. L’escola de música s’insereix de ple en el conjunt de factors que componen l’educació dels infants al costat de la família i de l’escola de règim general. És transmissora de valors artístics i humans, col·labora en la tasca d’ajudar als infants en l’educació per a la vida, a donar suport als alumnes joves en la recerca del seu lloc en el món, i a motivar-los per a que la música formi part del seu projecte de vida. L’aprenentatge de la música ajuda els alumnes de totes les edats a aprendre a viure en el present, a ser capaços de trobar reptes adequats, a superar l’esforç de l’aprenentatge, a recuperar-se i aprendre dels errors, a sentir-se motivats, a desvetllar la curiositat, a gaudir de la pràctica individual i valorar la tasca d’equip, a agrair i donar reconeixement per allò assolit, a establir lligams afectius i musicals amb els altres i a ser capaços d’expressar musicalment els seus aprenentatges. Dins del procés global de l’educació, l’aprenentatge i la pràctica de la música afavoreix i ajuda a la construcció de l’autoestima, a despertar nous nivells de consciència, a clarificar la pròpia identitat i a confiar en les pròpies potencialitats artístiques i humanes.
Ut risus felis, pharetra non porttitor eget, commodo quis libero. Morbi vel leo ut mi lobortis aliquam. Etiam rhoncus pretium ligula, ut accumsan nibh feugiat in. Mauris sollicitudin nisl vitae vestibulum tristique. In hac habitasse platea dictumst. Vivamus nec felis at enim cursus faucibus. Fusce imperdiet nec sapien quis imperdiet. Duis sed ligula sit amet ipsum tincidunt dictum. Vestibulum at justo mattis, vehicula tellus in, dapibus sapien. Maecenas maximus egestas libero. Fusce mattis sit amet odio in lacinia.
Aula de música
de Vilassar de Mar
© 2023 Aula de Música de Vilassar de Mar
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .