Cercar al web

Aula de Música de Vilassar de Mar

Cicle de concerts Rosa Sabater

rosa-sabater-1Rosa Sabater i Parera, pianista i pedagoga, va néixer a Barcelona el 1929, en el si d’una família amb una gran tradició musical, el seu pare Josep Sabater i Sust (1882-1969) va ser professor de piano de l’Escola Municipal de Música de Barcelona i director de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, mentre la seva mare, Margarida Parera, fou una de les professores de cant de més prestigi de Barcelona. Rosa Sabater va estudiar piano amb F. Marshall i als tretze anys debutà al Palau de la Música de Barcelona amb l’Orquestra Ibèrica de Concerts sota la direcció d’Hugo Balzer.

Pianista dotada d’una extraordinària intuïció i sensibilitat musicals, va dur a terme una reconeguda carrera concertística a Europa i Amèrica. El seu repertori pianístic comprenia des del Pre-Classicisme fins al segle XX; tanmateix, es va especialitzar en l’obra dels nacionalistes hispànics, I. Albéniz, E. Granados, M. de Falla i en la de compositors més contemporanis com F. Mompou i X. Montsalvatge.

A partir de 1976 va desenvolupar una important activitat docent a la Hochschule für Musik de Friburg (Alemanya) i també als Cursos de Música de Granada i Santiago de Compostela. El novembre de 1983 morí a l’aeroport de Barajas quan es dirigia a Colòmbia a oferir un concert. X. Montsalvatge escriví en el programa de mà del memorial fet a Vilassar de Mar el 1993: “en aquella terrible catàstrofe aèria del dia 27 va morir la nostra estimada i admirada artista, tràgicament desapareguda, ella que sempre havia manifestat el seu resplendent amor a la vida”. Vilassar de Mar tingué el goig de comptar amb la presència estiuenca de Rosa Sabater en la seva casa del carrer del Carme.

Joventuts Musicals de Vilassar de Mar va néixer gràcies a la iniciativa de mossèn Josep Gonzalvo el desembre de 1991 i, des del seu inici, cada cita anual del nostre cicle de concerts ha esdevingut un reiterat homenatge a la memòria de Rosa Sabater. La voluntat de Joventuts Musicals és la d’oferir concerts de música clàssica a fi de donar un espai, tant a nous valors emergents, com a intèrprets reconeguts, a variades formacions instrumentals i vocals, i a un ampli repertori, que comprèn des de la música antiga fins als autors del segle XXI.

Des de Joventuts Musicals agraïm el suport de l’Ajuntament que any rera any patrocina el Cicle de Concerts Rosa Sabater.


Ajuntament de Vilassar de Mar© 2017 Aula de Música de Vilassar de Mar
C/ Narcís Monturiol, 23 — 08340 — Telèfon: 93 750 6475
Web desenvolupada per Murga&Murga
rsswww.aulademusica.cat | Facebook Segueix-nos des del Facebook | Avisos alumnes | ↑ Pujar