Cercar al web

Aula de Música de Vilassar de Mar

Presentació

imagen-0581

L’Aula de Música de Vilassar de Mar va ser creada per encàrrec de l’Ajuntament a la Lali Vinaixa el 1994, la qual va contactar per  iniciar el  projecte amb d’altres persones del poble relacionades amb el mon de la música: Teresa de la Torre, Conxita Romaguera, Eva Vinaixa i Meritxell Vinaixa. Va iniciar les seves activitats formatives el gener de 1995. L’Aula de Música és una entitat amb conveni amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar des de la seva creació.

L’Aula de Música està associada des del 1996 a l’ACEM, Associació Catalana d’Escoles de Música.

La nostra escola és un centre de formació musical que ofereix la possibilitat d’introduir-se i progressar en l’aprenentatge de la música. Les seves activitats i el seu disseny curricular estan pensats per a infants, joves i adults, oferint cursos i activitats d’interès per a totes les edats i capacitats. L’oferta formativa és àmplia, destinada a persones que desitgin formar-se en l’aprenentatge musical no professional i també ofereix un marc per a poder preparar els alumnes que desitgin accedir al Conservatori.

QUÈ FEM?  Posem tots els recursos tècnics i humans per a facilitar que les persones aprenguin a tocar un instrument, a cantar, a fer moviment expressiu… en un entorn obert que facilita el creixement personal i l’expressió artística.

COM HO FEM? amb l’aprenentatge a través del joc, el gaudi, el benestar, el diàleg, la comunicació… i tot amb una pedagogia i una actitud motivadores!

AMB QUINA FINALITAT?  la d’oferir un espai on els nostres alumnes i les seves famílies puguin aprendre a expressar-se musicalment, a gaudir fent música en equip i a desenvolupar les habilitats de la intel·ligència musical, tant tècniques com emocionals i relacionals.

Per als més petits oferim les següents activitats:

 • Iniciació a la Música (a partir de P4)
 • Cantem en família: activitat dirigida a infants entre 2 i 6 anys acompanyats d’un adult que se l’estimi
 • Música per nadons: activitat per gaudir del vincle entre pares/mares i fills/es a través de la música
 • Cor infantil

Les altres activitats de l’escola:

 • xSiSol: activitat de percussió per a infants i joves amb necessitats educatives especials
 • Cor juvenil
 • Instruments: piano , violí, guitarra, trompeta, clarinet, violoncel, viola, contrabaix, bateria, clarinet, saxo flauta travessera…
 • Cant modern i clàssic
 • Conjunts instrumentals
 • Música Jove
 • Cor VilasSons (joves i adults)
 • Vilassar Big Band
 • Turrunats Band
 • Música per a adults
 • Música i Moviment Expressiu: vine a moure’t i a ballar en llibertat! (adults i joves)


A l’Aula de Música de Vilassar de Mar ens agrada de construir  un clima educatiu que faciliti la comunicació, el creixement, el benestar, el diàleg, la convivència, la motivació vers l’aprenentatge, la responsabilitat, la consciència individual i d’equip, el respecte, la solidaritat, la sensibilitat i la superació.

Infants, joves i adults “fan música” com a activitat extraordinària, des del lleure  o amb perspectives professionals, per tal d’accedir a una disciplina artística que és font de satisfacció, desvetlla la sensibilitat i ajuda a descobrir i desenvolupar les pròpies capacitats. L’escola de música s’insereix de ple en el conjunt de factors que componen l’educació dels infants al costat de la família i de l’escola de règim general. És transmissora de valors artístics i humans, col·labora en la tasca d’ajudar als infants en l’educació per a la vida, a donar suport als alumnes joves en la recerca del seu lloc en el món, i a motivar-los per a que la música formi part del seu projecte de vida. L’aprenentatge de la música ajuda els alumnes de totes les edats a aprendre viure en el present, a ser capaços de trobar reptes adequats, a superar l’esforç de l’aprenentatge, a recuperar-se i aprendre dels errors, a sentir-se motivats, a desvetllar la curiositat, a gaudir de la pràctica individual i valorar la tasca d’equip, a agrair i donar reconeixement per allò assolit, a establir lligams afectius i musicals amb els altres i a ser capaços d’expressar musicalment els seus aprenentatges. Dins del procés global de l’educació, l’aprenentatge i la pràctica de la música afavoreix i ajuda a la construcció de l’autoestima, a despertar nous nivells de consciència, a clarificar la pròpia identitat i a confiar en les pròpies potencialitats artístiques i humanes.


Ajuntament de Vilassar de Mar© 2017 Aula de Música de Vilassar de Mar
C/ Narcís Monturiol, 23 — 08340 — Telèfon: 93 750 6475
Web desenvolupada per Murga&Murga
rsswww.aulademusica.cat | Facebook Segueix-nos des del Facebook | Avisos alumnes | ↑ Pujar